$$ \newcommand{\floor}[1]{\left\lfloor{#1}\right\rfloor} \newcommand{\ceil}[1]{\left\lceil{#1}\right\rceil} \renewcommand{\mod}{\,\mathrm{mod}\,} \renewcommand{\div}{\,\mathrm{div}\,} \newcommand{\metar}{\,\mathrm{m}} \newcommand{\cm}{\,\mathrm{cm}} \newcommand{\dm}{\,\mathrm{dm}} \newcommand{\litar}{\,\mathrm{l}} \newcommand{\km}{\,\mathrm{km}} \newcommand{\s}{\,\mathrm{s}} \newcommand{\h}{\,\mathrm{h}} \newcommand{\minut}{\,\mathrm{min}} \newcommand{\kmh}{\,\mathrm{\frac{km}{h}}} \newcommand{\ms}{\,\mathrm{\frac{m}{s}}} \newcommand{\mss}{\,\mathrm{\frac{m}{s^2}}} \newcommand{\mmin}{\,\mathrm{\frac{m}{min}}} \newcommand{\smin}{\,\mathrm{\frac{s}{min}}} $$

Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Гаража


Истражите и одговорите на следећа питања:

  • Колико времена возач просечно потроши током десет дана на паркирање возила?

  • Да ли у вашој околини има довољно паркинг места?

  • Које врсте гаража постоје?

  • Шта подразумева појам “паметни градови”?

  • Како изгледају савремене гараже у светским метрополама?

Живимо у доба IV индустријске револуције, време у коме вештачка интелигенција полако залази у сваку пору свакодневице и олакшава људима проблеме са којима се сусрећу.

Један мали сегмент у коме нам примена савремених технологија може пружити помоћ и уштедети време може бити и гаража са јасно истакнутим бројем слободних места за паркирање.


Шта нам је потребно?

  • три микробита

  • картон или шперплоча за израду макете

  • серво мотор, додатно напајање и проводници (рампа - опционо)


garaza

У следећем видео-запису приказана је једна од могућности за израду макете паметне гараже:Погледајте још једном програме:

Програм за микробит на улазу гараже:

Програм за микробит на излазу гараже:

Микробит који прикупља податке и приказује број возила:

Размислите шта је то што можете да урадите да учините своју гаражу још паметнијом. Можда да се аутоматски укључује расвета када је смањена видљивост, да додате рампу и на излазу, да се, уместо притискањем тастера, улазак и излазак возила региструје применом неког сензора? Сигурни смо да већ имате идеју за даље унапређење пројекта! ☺

Имате ли визију шта ће све бити могуће у паметним градовима сутрашњице? Обновите знање о историјским догађајима који су обележили претходне индустријске револуције! Прошетајте кроз прошлост, завирите у будућност и направите презентације о својим запажањима и сазнањима!