Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Tim fondacije Petlja


Nebojša Vasiljević
Nebojša Vasiljević
direktor fondacije

Nebojša Vasiljević je doktor nauka u oblasti računarske lingvistike. U svojoj dugogodišnjoj karijeri stekao je iskustvo u različitim oblastima poput softverskog inženjerstva, kreiranja politika i zakonodavnih okvira u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, kao i rada sa studentima na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je radio kao asistent na predmetima iz oblasti računarstva.

Takođe, sedam godina je kao pomoćnik ministra vodio Sektor za informaciono društvo u okviru resornog ministarstva, a pre toga je bio koordinator za paralelno brojanje glasova u nevladinoj organizaciji CeSID, osnivač preduzeća Software for Internet i pionir u media streaming-u u okviru OpenNet odeljenja Radija B92.

Od 2017. godine radi kao nezavisni konsultant, a od osnivanja Fondacije Petlja je njen direktor.

Katarina Anđelković
Katarina Anđelković
programska direktorka

Diplomirala na Odeljenju za sociologiju, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Nakon toga je pet godina radila u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, gde je u delu obrazovanja vodila projekte poput „Digitalne škole“, konkursa „Digitalni čas“ i inicijative „Klikni bezbedno“, da bi iza rada u ministarstvu dve i po godine provela u Centru za promociju nauke radeći na međunarodnim projektima, popularizaciji i decentralizaciji nauke u Srbiji. Od kraja 2017. se vraća osnovnom i srednjem obrazovanju u domenu informacionih tehnologija kroz rad u Petlji, a promocijom i popularizacijom nauke se i dalje bavi u slobodno vreme.

Lazar Bojičić
Lazar Bojičić
programski asistent

Završio osnovne i master studije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu na katedri za srpsku književnost gde trenutno pohađa drugu godinu doktorskih studija. Stipendista Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za doktorske studije, angažovan na Institutu za književnost i umetnost. Stručni saradnik i bivši rukovodilac programa u Istraživačkoj stanici Petnica.

Nevenka Nogo
Nevenka Nogo
projektna asistentkinja

Završila Filološku gimnaziju, smer za italijanski jezik. Apsolvent je Fakulteta bezbednosti, Univerziteta u Beogradu. Osvajila je nagradu na literalnom konkursu „Borislav Pekić“ i objavila esej u prvom izdanju bilingvalnog časopisa Filološkog fakulteta „Stagiornale“. Tokom srednje škole i na početku studija volontirala je za AFS, organizaciju koja se bavi razmenama učenika i promocijom mira i stabilnosti. Oprobala se i u administraciji, a 2022. počela da radi u Petljinom organizacionom timu.

Iva Gvozdenović
Iva Gvozdenović
projektna asistentkinja

Master student pravnog fakulteta Univerziteta Union u Beogradu iz oblasti Ekološko pravo. Završila Treću beogradsku gimnaziju, bilingvalno Italijanski. Radila je u Kancelariji za Kosovo i Metohiju na EU projektu "besplatna pravna pomoć". Završila online kurs "HR- upravljanje ljudskim resursima" 2021. godine. Oprobala se i kao HR Business Partner intern u CCHBC gde je, u sklopu prakse radila na dva projekta. Postala deo Petljinog organizacionog tima 2022. godine.

Biljana Saičić
Biljana Saičić
administrativna saradnica

Diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Profesionalnu karijeru počela je u Udruženoj beogradskoj banci, ali vrlo brzo se opredelila za rad u spoljnoj trgovini. Nakon tri i po godine u Poslovnoj zajednici COBEX, dvadeset sedam godina radila je na velikom broju poslova iz oblasti spoljne trgovine u fabrici lekova Galenika Beograd. Zaposlena u Petlji od oktobra 2019. godine.

Infrastrukturni tim


Nenad Milutinović
Nenad Milutinović
vodeći softverski inženjer

Završio Matematičku gimnaziju u Beogradu za vreme koje je pohađao seminar Primenjene fizike i elekotronike u Istraživačkoj stanici Petnica. Diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Zaposlen u Petlji od oktobra 2018.

Jovan Marić
Jovan Marić
softverski inženjer

Završio Matematičku gimnaziju u Beogradu. Diplomirao na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde trenutno pohađa master studije na katedri za informatiku. Zaposlen u Petlji od septembra 2019. Član je Machine Learning and Applications Group, bazirane na Matematičkom fakultetu.

Marina Vasiljević
Marina Vasiljević
student

Završila Matematičku gimnaziju u Beogradu. Student treće godine Matematičkog fakulteta na smeru Računarstvo i informatika. Saradnik na seminaru matematike u Istraživačkoj stanici Petnica, gde je takođe bila polaznik na seminarima TEH i PSIML. Zaposlena u Petlji od aprila 2022.

Nikola Stojanović
Nikola Stojanović
student

Završio Matematičku gimnaziju u Beogradu. Nakon dugogodišnjeg bavljenja plesom,vratio se programiranju. Zaposlen u Petlji od aprila 2022.

Luka Simić
Luka Simić
student - volonter

Završio Računarsku gimnaziju u Beogradu i trenutno na osnovnim studijama na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, odsek Softversko inženjerstvo. Saradnik na seminaru primenjene fizike i elektronike u Istraživačkoj stanici Petnica.

Marko Baković
Marko Baković
softverski inženjer - volonter

Završio Prvu kragujevačku gimnaziju i diplomirao na Računarskom fakultetu u Beogradu. Za vreme studija radio kao softverski inženjer (intern) u Microsoft razvojnom centru Srbija i kompanijama Google i Palantir Technologies. Učesnik međunarodne olimpijade iz informatike i član komisije za srednjoškolska takmičenja iz programiranja u Srbiji. Od 2017. zaposlen u kompaniji Palantir Technologies u Londonu.

Spoljni saradnici


Snežana Marković
Snežana Marković
Saradnik za relacije sa nastavnicima

Diplomirani matematičar smera za računarstvo i informatiku. Ima dvadeset četiri godine radnog iskustva u srednjim školama i tri godine u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Dva puta osvajala prvu nagradu na takmičenju „Kreativna škola“, autor i realizator više programa stručnog usavršavanja iz oblasti učenja na daljinu, primene IKT u nastavi, projekata iz oblasti obrazovanja, više puta član komisije za izradu nastavnih programa za računarstvo i informatiku. Koautor ili recenzent nekoliko udžbenika i priručnika za nastavu računarstva i informatike. Za vreme rada u Ministarstvu inicirala izradu novog kurikuluma za informatiku u osnovnoj i srednjim školama i promenu statusa predmeta informatika i računarstvo u obavezan predmet od petog razreda osnovne škole.

Milena Marić
Milena Marić
autorka Video lekcija za šesti razred, "Programiranje u Pajtonu za šesti razred", "Programiranje, zbirka kratkih pitanja za šesti razred", "Projektna nastava za šesti razred osnovne škole - računarstvo", "Programiranje u Pajtonu za prvi razred gimnazije", "Zbirka kratkih pitanja iz programiranja za prvi razred gimnazije"

Diplomirala na Matematičkom fakultetu 2002. godine. Profesorka matematike i računarstva od 2003. godine. Autor i koautor nekoliko stručnih radova iz oblasti primene savremenih tehnologija u nastavi matematike i računarstva. Koautor je nekolicine akreditovanih seminara od strane ZUOV-a za usavršavanje nastavnika matematike i računarstva. Recenzent jedne knjige o programskom jeziku Python. Aktivan član Društva matematičara Srbije.

Zaposlena u Devetoj gimnaziji „Mihailo Petrović Alas“ na Novom Beogradu