Tim fondacije Petlja


Generic placeholder image
Nebojša Vasiljević
direktor fondacije

Nebojša Vasiljević je doktor nauka u oblasti računarske lingvistike. U svojoj dugogodišnjoj karijeri stekao je iskustvo u različitim oblastima poput softverskog inženjerstva, kreiranja politika i zakonodavnih okvira u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, kao i rada sa studentima na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je radio kao asistent na predmetima iz oblasti računarstva.

Takođe, sedam godina je kao pomoćnik ministra vodio Sektor za informaciono društvo u okviru resornog ministarstva, a pre toga je bio koordinator za paralelno brojanje glasova u nevladinoj organizaciji CeSID, osnivač preduzeća Software for Internet i pionir u media streaming-u u okviru OpenNet odeljenja Radija B92.

Od 2017. godine radi kao nezavisni konsultant, a od osnivanja Fondacije Petlja je njen direktor.

Generic placeholder image
Katarina Anđelković
koordinatorka programskih aktivnosti

Diplomirala na Odeljenju za sociologiju, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Nakon toga je pet godina radila u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, gde je u delu obrazovanja vodila projekte poput „Digitalne škole“, konkursa „Digitalni čas“ i inicijative „Klikni bezbedno“, da bi iza rada u ministarstvu dve i po godine provela u Centru za promociju nauke radeći na međunarodnim projektima, popularizaciji i decentralizaciji nauke u Srbiji. Od kraja 2017. se vraća osnovnom i srednjem obrazovanju u domenu informacionih tehnologija kroz rad u Petlji, a promocijom i popularizacijom nauke se i dalje bavi u slobodno vreme.

Generic placeholder image
Lazar Bojičić
programski asistent

Zavrišo osnovne i master studije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu na katedri za srpsku književnost gde trenutno pohađa drugu godinu doktorskih studija. Stipendista Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za doktorske studije, angažovan na Institutu za književnost i umetnost. Rukovodilac programa Petnica International u Istraživačkoj stanici Petnica od 2016. godine.

Infrastrukturni tim


Generic placeholder image
Radenko Pavlović
softverski inženjer

Diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde trenutno pohađa master studije na katedri za računarsku tehniku i informatiku. U toku studija radio je kao softverski inženjer u Maxeler Technologies i istraživač na Univerzitetu EPFL. Radi na razvoju Petlja portala od oktobra 2017. godine.

Generic placeholder image
Srđan Božović
softverski inženjer - volonter

Zaposlen u Microsoft Razvojnom centru Srbija. Diplomirao na Građevinskom Fakultetu, Univerziteta u Beogradu, a pre toga završio Matematičku gimnaziju. Aktivan je član Microsoft zajednice u Srbiji i jedan od osnivača Tarabica konferencije.