Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Tim fondacije Petlja


Nebojša Vasiljević
Nebojša Vasiljević
direktor fondacije

Nebojša Vasiljević je doktor nauka u oblasti računarske lingvistike. U svojoj dugogodišnjoj karijeri stekao je iskustvo u različitim oblastima poput softverskog inženjerstva, kreiranja politika i zakonodavnih okvira u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, kao i rada sa studentima na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je radio kao asistent na predmetima iz oblasti računarstva.

Takođe, sedam godina je kao pomoćnik ministra vodio Sektor za informaciono društvo u okviru resornog ministarstva, a pre toga je bio koordinator za paralelno brojanje glasova u nevladinoj organizaciji CeSID, osnivač preduzeća Software for Internet i pionir u media streaming-u u okviru OpenNet odeljenja Radija B92.

Od 2017. godine radi kao nezavisni konsultant, a od osnivanja Fondacije Petlja je njen direktor.

Katarina Anđelković
Katarina Anđelković
programska direktorka

Diplomirala na Odeljenju za sociologiju, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Nakon toga je pet godina radila u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, gde je u delu obrazovanja vodila projekte poput „Digitalne škole“, konkursa „Digitalni čas“ i inicijative „Klikni bezbedno“, da bi iza rada u ministarstvu dve i po godine provela u Centru za promociju nauke radeći na međunarodnim projektima, popularizaciji i decentralizaciji nauke u Srbiji. Od kraja 2017. se vraća osnovnom i srednjem obrazovanju u domenu informacionih tehnologija kroz rad u Petlji, a promocijom i popularizacijom nauke se i dalje bavi u slobodno vreme.

Nevenka Nogo
Nevenka Nogo
projektna asistentkinja

Završila Filološku gimnaziju, smer za italijanski jezik. Apsolvent je Fakulteta bezbednosti, Univerziteta u Beogradu. Osvajila je nagradu na literalnom konkursu „Borislav Pekić“ i objavila esej u prvom izdanju bilingvalnog časopisa Filološkog fakulteta „Stagiornale“. Tokom srednje škole i na početku studija volontirala je za AFS, organizaciju koja se bavi razmenama učenika i promocijom mira i stabilnosti. Oprobala se i u administraciji, a 2022. počela da radi u Petljinom organizacionom timu.

Iva Gvozdenović
Iva Gvozdenović
projektna asistentkinja

Master student pravnog fakulteta Univerziteta Union u Beogradu iz oblasti Ekološko pravo. Završila Treću beogradsku gimnaziju, bilingvalno Italijanski. Radila je u Kancelariji za Kosovo i Metohiju na EU projektu "besplatna pravna pomoć". Završila online kurs "HR- upravljanje ljudskim resursima" 2021. godine. Oprobala se i kao HR Business Partner intern u CCHBC gde je, u sklopu prakse radila na dva projekta. Postala deo Petljinog organizacionog tima 2022. godine.

Biljana Saičić
Biljana Saičić
administrativna saradnica

Diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Profesionalnu karijeru počela je u Udruženoj beogradskoj banci, ali vrlo brzo se opredelila za rad u spoljnoj trgovini. Nakon tri i po godine u Poslovnoj zajednici COBEX, dvadeset sedam godina radila je na velikom broju poslova iz oblasti spoljne trgovine u fabrici lekova Galenika Beograd. Zaposlena u Petlji od oktobra 2019. godine.

Infrastrukturni tim


Nenad Milutinović
Nenad Milutinović
vodeći softverski inženjer

Završio Matematičku gimnaziju u Beogradu za vreme koje je pohađao seminar Primenjene fizike i elekotronike u Istraživačkoj stanici Petnica. Diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Zaposlen u Petlji od oktobra 2018.

Jovan Marić
Jovan Marić
softverski inženjer

Završio Matematičku gimnaziju u Beogradu. Diplomirao na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde trenutno pohađa master studije na katedri za informatiku. Zaposlen u Petlji od septembra 2019. Član je Machine Learning and Applications Group, bazirane na Matematičkom fakultetu.

Spoljni saradnici


Snežana Marković
Snežana Marković
Saradnik za relacije sa nastavnicima

Diplomirani matematičar smera za računarstvo i informatiku. Ima dvadeset četiri godine radnog iskustva u srednjim školama i tri godine u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Dva puta osvajala prvu nagradu na takmičenju „Kreativna škola“, autor i realizator više programa stručnog usavršavanja iz oblasti učenja na daljinu, primene IKT u nastavi, projekata iz oblasti obrazovanja, više puta član komisije za izradu nastavnih programa za računarstvo i informatiku. Koautor ili recenzent nekoliko udžbenika i priručnika za nastavu računarstva i informatike. Za vreme rada u Ministarstvu inicirala izradu novog kurikuluma za informatiku u osnovnoj i srednjim školama i promenu statusa predmeta informatika i računarstvo u obavezan predmet od petog razreda osnovne škole.

Luka Simić
Luka Simić
student - volonter

Završio Računarsku gimnaziju u Beogradu i trenutno na osnovnim studijama na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, odsek Softversko inženjerstvo. Saradnik na seminaru primenjene fizike i elektronike u Istraživačkoj stanici Petnica.

Memorial


Nikola Stojanović
Nikola Stojanović (1989 - 2023)
Frontend developer

Završio Matematičku gimnaziju u Beogradu. Nakon dugogodišnjeg bavljenja plesom,vratio se programiranju. Zaposlen u Petlji od aprila 2022.