$$ \newcommand{\floor}[1]{\left\lfloor{#1}\right\rfloor} \newcommand{\ceil}[1]{\left\lceil{#1}\right\rceil} \renewcommand{\mod}{\,\mathrm{mod}\,} \renewcommand{\div}{\,\mathrm{div}\,} \newcommand{\metar}{\,\mathrm{m}} \newcommand{\cm}{\,\mathrm{cm}} \newcommand{\dm}{\,\mathrm{dm}} \newcommand{\litar}{\,\mathrm{l}} \newcommand{\km}{\,\mathrm{km}} \newcommand{\s}{\,\mathrm{s}} \newcommand{\h}{\,\mathrm{h}} \newcommand{\minut}{\,\mathrm{min}} \newcommand{\kmh}{\,\mathrm{\frac{km}{h}}} \newcommand{\ms}{\,\mathrm{\frac{m}{s}}} \newcommand{\mss}{\,\mathrm{\frac{m}{s^2}}} \newcommand{\mmin}{\,\mathrm{\frac{m}{min}}} \newcommand{\smin}{\,\mathrm{\frac{s}{min}}} $$

Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Бројач корака


  • Да ли живимо здраво?

  • Набројте неке “здраве навике” и објасните колико их се придржавате и на који начин?

  • Да ли знате где се у вaшем месту налази игралиште, шеталиште, парк или шума и колико времена у току недеље проводите на свежем ваздуху?

  • Да ли постоји препоручен број метара/километара које човек треба да пређе у току дана?

  • Зашто је важно да будемо физички активни? Које су последице физичке неактивности?

Савремени, убрзан начин живота доноси и неке лоше навике, којих често нисмо свесни. Иако има небројено предности, примена савремених технологија, у неким случајевима, има и својих мана. Једна од тих мана се огледа у чињеници да људи, нарочито омладина, пуно времена проводе испред рачунара и сличних уређаја. Заборављамо на физичке активности непходне за очување нашег здравља.

Пројектом “Бројач корака” желимо да скренемо пажњу на здраве и нездраве навике, а све оне са нездравим навикама да подстакнемо на промену и бар мало интензивнију физичку активност.


Шта нам је потребно?

  • један микробит

  • материјал за футролу (бело платно, боје или платно различитих дезена, дугме или чичак трака, гумирана трака, како бисмо причврстили уређај за ножни чланак


pedometar

Најједноставнији начин да направите бројач корака приказан је у следећем видео-запису:Једно од програмских решења може бити следеће:

Ми смо у овом пројекту само сабирали кораке. Допуните овај уређај могућношћу да израчуна и ваш укупни пређени пут у току дана. Како бисте то урадили? Како можете да израчунате просечну дужину свог корака?

Направите презентацију на тему “У здравом телу здрав дух!” и продискутујте са другарима о добрим и лошим навикама младих људи данашњице и њиховом утицају на опште здравље и свакодневно функционисање, нарочито током више година. Осврните се и на исхрану - шта треба да једемо, а шта да избегавамо.

Направите футролу за свој бројач корака, украсите је и исцртајте по жељи!

Микробит можда неће успети да региструје баш сваки ваш корак, али ће додатне активности до остварења постављеног циља свакако допринети побољшању ваше физичке кондиције!


3D модел који смо користили како бисмо причврстили микробит за чланак пронашли смо на следећој адреси . Ако сте у прилици, можете да одштампате на 3D штампачу неки од занимљивих модела са овог сајта и учините своје пројекте још интересантнијим.