Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Obuka nastavnika informatike za primenu mikrobita u petom razredu

pre 4 godine

Fondacija Petlja organizuje onlajn obuku za nastavnike informatike koji predaju u petom razredu za primenu mikrobita u nastavi.

Obuka nastavnika informatike za primenu mikrobita u petom razredu se realizuje u sklopu projekta „Škole za 21. vek“ koji sprovodi British Council u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a finansira vlada Velike Britanije.

 

Pozivamo sve zainteresovane nastavnike koji predaju informatiku i računarstvo u petom razredu osnovne škole da se prijave na besplatnu onlajn obuku koja će biti realizovana putem portala petlja.org. Prijave su otvorene do nedelje, 28. februara do 18.00 časova, a prijavni formular se nalazi na sledećem linku:  https://petlja.org/prijavamb

 

„Obuka nastavnika informatike i računarstva za primenu uređaja Mikrobit u okviru nastavne teme Računarstvo u petom razredu osnovnog obrazovanja i vaspitanja“ ima status programa od javnog interesa u skladu sa rešenjem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja broj 610-00-00075/2021-07. Obuka je akreditovana u trajanju od 19 sati, a biće otvorena za sve nastavnike u periodu od 02. marta do 26. marta kako bi svi nastavnici mogli svojim tempom da prolaze kroz obuku.

 

Cilj obuke je dostizanje viših nivoa digitalnih kompetencija nastavnika u domenu realizacije nastavne teme Računarstvo, primenom mikrobit uređaja, kreiranja digitalnih sadržaja i računarskih programa za rešavanje različitih problema u društvu,  koje se zbog razvoja digitalnih tehnologija brzo menja.