Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Novi materijali za učenje programiranja u novoj školskoj godini

pre 6 godine

U novu školsku godinu ušli smo spremni. Zahvaljujući našem autorskom timu, spremili smo nove materijale za učenje programiranja u osnovnoj školi i gimnaziji.

Šestaci će ove školske godine učiti osnove programiranja kao deo obaveznog predmeta dok će sedmaci informatiku slušati u okviru izbornog predmeta.

 

Najveća novina u materijalima kada je reč o šestom razredu je povezivanje blokovskog i tekstualnog programiranja u početnim lekcijama Priručnika uz pomoć Blocky biblioteke što učenicima znatno olakšava prelaz sa blokovskog na tekstualni programski jezik. Autorski tim je postojeće materijale za učenje programiranja u Python-u doradio, unapredio a unete su i neke novine čime su materijali dobili novi izgled.

 

Učenicima su sada na raspolaganju:

 

 

Za učenike koji danas polaze u sedmi razred, kreirali smo interaktivne materijale za učenje osnova programiranja 2D grafike i animacija uz pomoć Pygame grafičke biblioteke:

 

 

Autorski tim Fondacije Petlja je vodio računa i o gimnazijalcima. Za učenike koji ove godine polaze u prvi razred gimnazije na raspolaganju su sledeći materijali:

 

 

Ne treba zaboraviti i specijalizovana IT odeljenja u gimnazijama širom Srbije. Ova školska godina počinje sa 42 novoformirana IT odeljena u kome je akcenat u nastavnom programu stavljen na učenje računarstva. Kako bismo i učenicima talentovanim za računarstvo koji su se opredelili da upišu ovo odeljenje ponudili moderne, besplatne i interaktivne materijale za učenje programiranja, naši autori su kreirali:

 

 

a od ranije na našem portalu se nalaze i jedinstveni materijali namenjeni talentovanim učenicima i budućim takmičarima: