$$ \newcommand{\floor}[1]{\left\lfloor{#1}\right\rfloor} \newcommand{\ceil}[1]{\left\lceil{#1}\right\rceil} \renewcommand{\mod}{\,\mathrm{mod}\,} \renewcommand{\div}{\,\mathrm{div}\,} \newcommand{\metar}{\,\mathrm{m}} \newcommand{\cm}{\,\mathrm{cm}} \newcommand{\dm}{\,\mathrm{dm}} \newcommand{\litar}{\,\mathrm{l}} \newcommand{\km}{\,\mathrm{km}} \newcommand{\s}{\,\mathrm{s}} \newcommand{\h}{\,\mathrm{h}} \newcommand{\minut}{\,\mathrm{min}} \newcommand{\kmh}{\,\mathrm{\frac{km}{h}}} \newcommand{\ms}{\,\mathrm{\frac{m}{s}}} \newcommand{\mss}{\,\mathrm{\frac{m}{s^2}}} \newcommand{\mmin}{\,\mathrm{\frac{m}{min}}} \newcommand{\smin}{\,\mathrm{\frac{s}{min}}} $$

Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Увод

У овом приручнику ћеш наћи

  • нека појашњења у вези са пројектном наставом

  • упутства за израду пројектног задатка

  • предлоге пројектних задатака.

Предлози пројектних задатака дати у овом приручнику треба да ти дају инспирацију и идеју шта све можеш да урадиш. Пре него што одлучиш шта ће бити тема твог пројекта, било би корисно да укратко упознаш сваки од предложених пројеката. После тога размисли и смисли или одабери свој пројекат у договору са наставником. Можеш и да искористиш неки од предложених пројеката као полазиште, а затим да га измениш по жељи. Препоручујемо ти да пројекат бираш или смишљаш тако

  • да ти буде занимљив за рад

  • да буде користан теби или другима

  • да буде довољно тежак да ти буде изазов, а довољно лак да можеш да га урадиш

Пожељно је да се пројектни задаци баве реалним темама из школског или свакодневног живота. Ово није неопходно, али свакако чини пројекат вреднијим. У реду је и ако се одлучиш да направиш неку игру или било шта друго (подсећамо те да треба да се консултујеш са наставником), нарочито ако ћеш кроз рад на пројекту да развијеш и демонстрираш нека нова знања и вештине. Међутим, не би било у реду да само преузмеш нечији готов пројекат и прогласиш га за свој. Ако ти пројекти које ми предлажемо изгледају претешко, сигурно можеш у договору са наставником да осмислиш пројекат који можеш да урадиш (и он не мора да буде у Скречу).

Сваки предложени пројекат је започет и донекле одрађен, а твој задатак је (уколико одабереш баш тај пројекат) да довршиш разраду и да оствариш пројекат.

Имај на уму да се предложени пројектни задаци међусобно разликују по труду и знању потребном да се задатак обави. Ознаке тежине пројеката намерно нису дате, да бисмо те подстакли да упознаш оквирно све предложене пројекте и покушаш самостално да процениш њихову тежину. Ово можеш да радиш и заједно са наставником и/или школским друговима и другарицама.

Желимо ти да успешно завршиш свој пројекат и кроз рад на њему да стекнеш нова знања и способности.

Уколико ти се искуство рада на пројекту допадне, било би сјајно да касније пробаш да смислиш или одабереш, а затим и урадиш још неки пројекат, или више њих.