Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Znanjem protiv epidemije — panel o obrazovanju kao ključu za prevenciju epidemije

pre 4 godine

Pozivamo vas da se u utorak, 16. marta u 19 časova pridružite onlajn panelu na kom će biti reči o tome koja je uloga obrazovanja u prevenciji i pripremi za neku narednu epidemiju.

Nakon što smo na platformi net.kabinet zajedno sa Inicijativom "Digitalna Srbija" i UNICEF-om pokrenuli besplatni, interdisciplinarni kurs „Epidemija“ namenjen pre svega srednjoškolcima, sada je došao red da o epidemiji porazgovaramo i sa nastavnicima. Ali i svima onima koji žele da znaju kako obrazovanje može da odgovori na problem epidemije. Tim povodom, u utorak, 16. marta u 19 časova organizujemo onlajn panel na kom neće biti reči o tome kako se obrazovni sistem snašao u prethodnom periodu, već o tome koja je njegova uloga u prevenciji i pripremi za neku narednu epidemiju. 

 

Na panelu pod nazivom „Znanjem protiv epidemije“ nećete slušati o tome da li je i šta u prethodnih godinu dana loše urađeno, kako je bilo teško organizovati nastavu ili predviđanja o budućim epidemijama. Ovde će biti reči o tome kako obrazovni sistem može bolje da se pripremi za budućnost - biće postavljena pitanja o tome šta je obrazovni sistem naučio, kakva njegova reakcija na situaciju u kojoj se nalazimo treba da bude, kako epidemija može da promeni način na koji se usvaja školsko gradivo...

 

Da bismo raščivijali ove teme kao moderatora smo pozvali Dejana Boškovića, nastavnika biologije koji uz posao u školi vodi nekoliko blogova i radi kao spoljni saradnik Ministarstva prosvete i Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Dejan će Zoom prostor podeliti sa troje jednako mislećih ljudi u ulozi panelista:

 

Radmilo Petrović, epidemiolog u penziji i jedan od lekara koji su se svojevremeno borili sa epidemijom Variola vere

Ana Banko, virusološkinja i docent sa Instituta za mikrobiologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu

Nevena Buđevac, vanredna profesorka Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

 

Dakle, spremite se da čujete koje lekcije nam je epidemija održala i kako obrazovni sistem treba da odgovori na ono „Ma, kad će mi ovo trebati u životu?’“. Za prisustvo na panelu potrebno je da popunite sledeću formu, a neposredno pred događaj će vam stići link preko kog ćete biti u prilici da pratite diskusiju u utorak, 16. marta u 19 časova. 

 

Povod za ovaj panel je objavljivanje interdisciplinarnog kursa „Epidemija“ koji je dostupan na besplatnoj internet platformi net.kabinet. Kurs na nesvakidašnji način povezuje srednjoškolska znanja o fenomenu epidemije iz ugla biologije, hemije, matematike i informatike, a polaznike kroz njega vode popularno pisani tekstovi, ilustracije, kvizovi i glumac Miloš Biković kao narator u edukativnim video sadržajima. Sve ovo prati i 

paket tematskih Viber stikera.