Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Završena druga Letnja škola programiranja 

pre 9 meseci

Krajem avgusta zatvorili smo drugu po redu Letnju školu programiranja.

Tokom jula i avgusta Sremska Mitrovica nam je bila domaćin druge po redu Letnje škole programiranja, koja je okupila stotinu učenika i učenica starijih razreda osnovnih škola. Podeljeni u dve smene, polaznici i polaznice su boravili u Domu učenika srednjih škola, a nastavu su pohađali u Mitrovačkoj gimnaziji

 

Naš tim autora i predavača je pripremio nastavni plan i program koji je obuhvatao rad u Python-ovoj biblioteci za 2D grafiku Pygame, a polaznici i polaznice su svoje znanje krunisali izradom samostalnih projekata. Osim intenzivnog rada, uživali su i u raznovrsnim vannastavnim aktivnostima. Između ostalog za, polaznike i polaznice smo organizovali posetu Specijalnom rezervatu prirode „Zasavica“, vođeni obilazak Sremske Mitrovice, uključujući i posetu Carskoj palati i Muzeju Srema,  predavanja o 3D štampi i radu u gejming industriji od strane profesionalaca koji dolaze iz IT industrije, potom  kviz znanja, radionicu na kojoj su kreirali projekte manjeg obima koristeći Mikrobit, ali i da se oprobaju kao inženjeri praveći mostove od štapića i slično. 

 

Svim polaznicima i polaznicama, kao i njihovim roditeljima su neposredno po završetku Letnje škole programiranja za njihovu grupu poslati evaluacioni upitnici. Kako su ocenili Letnju školu i koje utiske su poneli iz Sremske Mitrovice možete pročitati ovde.

 

Letnja škola programiranja je aktivnost koju je organizovala Fondacija Petlja, u okviru projekta „Izgradnja ključnih računarskih kompetencija – ka radnoj snazi budućnosti“, koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, uz podršku Vlade Republike Srbije.