Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Uspešno održane obuke nastavnika i nastavnica Računarstva i informatike u trećem razredu gimnazija za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku

pre 2 godine

Uspešno održane obuke nastavnika i nastavnica Računarstva i informatike u trećem razredu gimnazija za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku

U sklopu projekta „Izgradnja ključnih računarskih kompetencija – ka radnoj snazi budućnosti“, koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, Fondacija Petlja je uspešno organizovala obuke za nastavnike i nastavnice Računarstva i informatike u trećem razredu gimnazija za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku. 

 

Programi obuka su bili usmereni na prilagođavanje nastave novim promenama u programu nastave i učenju, sa fokusom na dva predmeta: Programiranje i Baze podataka za treći razred gimnazije. Obuke su bile odvojene i bile su fokusirane na specifične potrebe nastavnika i nastavnica za svaki od predmeta.

 

Obe obuke su imale status programa od javnog interesa u skladu sa rešenjem ministra prosvete i bile su potpuno besplatne. Organizovane su vikendima i bile su dostupne u više termina na tri lokacije – Matematička gimnazija, Računarska gimnazija u Beogradu, i u gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu.

 

Rezultati obuke su bili izuzetno pozitivni. Svi polaznici koji su uspešno završili obuku su ocenili da će im ova obuka unaprediti sopstveni rad u učionici i pružiti im dodatne alate za bolje predavanje učenicima sa posebnim sklonostima za računarstvo i informatiku.