Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Prvi edukativni materijal za predškolske ustanove na petlja.org

pre 13 dana

Sa priručnikom namenjenim vaspitačima i vaspitačicama Petlja proširuje svoju podršku i na predškolske ustanove.

Pored toga što godinama unazad pružamo podršku realizaciji nastave IT predmeta u svim razredima osnovne škole i gimnazije, kao i realizaciji nastave najvećeg dela stručnih predmeta u specijalizovanim IT odeljenjima, jako smo ponosni na činjenicu da od ove godine imamo priliku da pružimo podršku i vaspitačima i vaspitačicama. 

 

Glavna autorka priručnika „Igraonica pčelice robota – Bibot priručnik za vaspitače“ je Nataša Anđelković, koja ima višegodišnje iskustvo rada u predškolskoj ustanovi i jedna od prvih vaspitačica koje su koristile Bibot robota u svom radu sa decom,  Pčelica robot (En. Bee-Bot) je didaktičko sredstvo za integrisano učenje namenjeno deci predškolskog uzrasta, i kao takvo ju je prepoznao Zavod za unapređivanje vaspitanja 2021. godine.

 

Ovaj priručnik nastoji da pokaže neke od načina na koje se Pčelica robot može koristiti u predškolskim ustanovama u okviru različitih projekata. Takođe, priručnik nudi ideje vaspitačima i vaspitačicama kako da sa decom predškolskog uzrasta i/ili njima bliskim odraslim osobama osmisle igru.

 

Priručnik je objavljen kao otvoreni obrazovni resurs i dostupan je svima u okviru naše biblioteke. 

 

Takođe, pripremili smo i PDF verziju priručnika za one koji žele da ga odštampaju i koriste na taj način. Priručnik možete preuzeti sa sledećeg linka.

 

Ovaj priručnik kreiran je u okviru projekta „Izgradnja ključnih računarskih kompetencija – ka radnoj snazi budućnosti“, kojim koordinira Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i na kome je Fondacija Petlja implementacioni partner, a koji se sprovodi u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete i uz podršku Vlade Republike Srbije.