Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Počinje drugi ciklus obuka za nastavnike informatike u osnovnim školama

pre 7 godine

Fondacija Petlja je otvorila prijave za sve nastavnike informatike u osnovnim školama za drugi ciklus akreditovanih obuka.

U petak, 23. februara, Fondacija Petlja je otvorila prijave za sve zainteresovane nastavnike informatike u osnovnim školama za drugi ciklus akreditovanih obuka u okviru programa „Nastava programiranja u petom i šestom razredu“. Prijava za obuku se nalazi na sledećoj veb strani: https://goo.gl/forms/rhfkbMjmlwlN5Z562

 

Program stručnog usavršavanja za zaposlene u obrazovanju „Nastava programiranja u petom i šestom razredu“ je podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ima status programa od javnog interesa. Sam program je koncipiran tako da traje dva dana, ukupno 12 časova neposrednog rada, sa razmakom između prvog i drugog dana obuke od najmanje dve nedelje tokom kojih će nastavnici samostalno prelaziti materijale na Petlja.org uz mentorsku podršku trenera i saradnika iz Fondacije Petlja. Obuka je besplatna za polaznike, a obavezno je prisustvo oba dana kako bi se ostvarilo pravo na dobijanje 12 bodova stručnog usavršavanja. Obuke će se izvoditi vikendom.

Prva faza Programa je bila sprovedena tokom oktobra i novembra 2017. godine u 30 opština u Republici Srbiji tokom koje je skoro 800 nastavnika prošlo obuku. Druga faza će biti sprovedena tokom marta i aprila 2018. godine u sledećim gradovima: Subotica, Novi Sad, Beograd, Kragujevac, Čačak, Niš i Bor. Drugu fazu obuka „Nastava programiranja u petom i šestom razredu“ je omogućila kompanija Microsoft kroz programe za podršku jačanju digitalnih veština i IT pismenosti.