Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Objavljen preliminarni materijal za osmi razred "Analiza i prezentacija podataka u Džupajteru"

pre 6 godine

Fondacija Petlja nastavlja sa kreiranjem besplatnih materijala za učenje programiranja u osnovnoj školi objavljivanjem priručnika Analiza i prezentacija podataka u Džupajteru.

 

Fondacija Petlja nastavlja sa kreiranjem besplatnih materijala za učenje programiranja u osnovnoj školi objavljivanjem priručnika Analiza i prezentacija podataka u Džupajteru. Time ulazimo u nov domen primene programiranja orijentisan na izvođenje zaključaka zasnovanih na obradi podataka. Priručnik je prilagođen gradivu osmog razreda, a preliminarna (beta) verzija je objavljena na portalu Petlja.org na sledećoj stranici: https://petlja.org/skola/osnovna/osmi

Pored budućih osmaka, ovaj Priručnik je namenjen i svima koje interesuje analiza podataka i njihova vizuelizacija, a sada imaju mogućnost da prolazeći kroz sadržaj Priručnika naprave prve korake u toj oblasti. U priručniku se koristi okruženje za interaktivna izračunavanja Džupajter i programski jezik Pajton.

Pozivamo vas da prođete kroz priručnik Analiza i prezentacija podataka u Džupajteru i da nam javite vaše utiske, pošaljete komentare i sugestije na forumu Algora (https://algora.petlja.org)