Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Državni seminar Društva matematičara Srbije

pre 6 godine

Tradicionalni Državni seminar o nastavi matematike i informatike u organizaciji Društva matematiča Srbije održava se 09. i 10. februara na Ekonomskom fakultetu u Beogradu

Nastavnici matematike  i informatike osnovnih i srednjih škola već znaju da u ovom periodu godine Društvo matematičara Srbije organizuje veliki državni seminar posvećen ovim naučnim disciplinama. Ekonomski fakultet u Beogradu ove godine je ugostio nekoliko stotina matematičara i informatičara iz cele Srbije. Prvi dan seminara obuhvatio je tri plenarna predavanja kao i veliki broj drugih predavanja i radionica. 

 

U plenarnom delu programa smo imali prilike da čujemo uvek zanimljivu priču o životu Mihaila Petrovića Alasa kao i predavanje posvećeno primeni matematike kroz konstrukciju frula. Treće predavanje u plenarnom delu seminara održao je i saradnik Fondacije Petlja, Dragan Mašulović autor Priručnika za analizu i prezentaciju podataka u Jupyter-u. Dragan Mašulović je govorio o primeni računarskog programiranja u nastavi matematike.

 

Pored predavanja Dragana Mašulovića, tokom dva dana seminara svoja predavanja i radionice će održati i drugi naši saradnici poput Milene Marić, Snežane Marković, Duše Vuković, Bojane Satarić, Katarine Veljković, Jelene Hadži Purić, Jasmine Dobrić i drugih, a teme su najraznovrsnije, od objektno orjentisanog programiranja, vizuelnog programiranja, primeni robotike u nastavi do takmičenja u osnovnim i srednjim školama iz informatike.