Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Завршена трећа Летња школа програмирања

пре 20 дана

Трећу годину за редом организовали смо Летњу школу програмирања која је постала традиционално место окупљања ученика и ученица са посебним интересовањем за информатику.

Митровачка гимназија, наш дугогодишњи партнер, нам је и ове године отворила врата. У њеним учионицама су полазници и полазнице похађали наставу. Смештај учесника и учесница Летње школе програмирања био је обезбеђен у Дому ученика средњих школа.

Летња школа програмирања је активност коју је организовала Фондација Петља, у оквиру пројекта „Изградња кључних рачунарских компетенција – ка радној снази будућности“, који спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП) у партнерству са Министарством просвете, уз подршку Владе Републике Србије.

 

Са рекордним бројем пријава ове године, показали смо да интересовање за програмирање међу децом расте. Наш тим аутора и предавача је припремио наставни план и програм фокусиран на рад у Пајтону и његовој библиотеци за 2Д графику Пајгејм. Након учења теорије и вежбања задатака, била је предвиђена и израда самосталних пројеката, кроз које су полазници и полазнице применили своја стечена знања, показавши своју креативност и техничку вештину. 

 

Поред предавања, заинтересовани дечаци и девојчице су имали прилику да у Дому, уз помоћ предавача, обнове градиво из математике и физике, што је додатно унапредило њихове вештине за рад у Пајгејму. Овај сегмент је ученицима и ученицама додатно оснажио везу између теоријског и практичног знања. 

 

Посебна драж Летњих школа су и ваннаставне активности, осмишљене како би учесницима пружиле прилику да се опусте, али и да развију тимски дух и додатне вештине. Посета Специјалном резервату природе „Засавица“, обилазак Сремске Митровице, квиз знања, радионица са Микробит уређајима, као и радионица грађења кула од сламчица, су употпунили доживљај и створили незаборавне успомене. 

 

Значајна су била и предавања о паметном и безбедном понашању на интернету које су одржале колегинице из Министарства информисања и телекомуникација и предавање о раду у гејминг индустрији које су одржали експерти за ову област.

 

Свим полазницима и полазницама, као и њиховим родитељима су непосредно по завршетку Летње школе програмирања послати евалуациони упитници. Како су оценили Летњу школу програмирања и које су утиске понели из Сремске Митровице можете погледати испод

Погледај још и ...

Види све вести