За ученике и ученице старијих разреда основних школа

Трећа Летња школа програмирања ускоро почиње!

Учење

Наш тим аутора и предавача сваке године припрема програм који обухвата алгоритамске задатке и рад у Пајтоновој библиотеци за 2Д графику Пајгејм, а полазници и полазнице на крају сваке смене своје знање крунишу самосталном израдом пројеката.

Спорт

Јако битан део у процесу учења су паузе и начин на којих их користимо. Зато слободно време проводимо у разноразним спортским активностима. Не пропуштамо прилику да се добро разгибамо уз турнире из кошарке, одбојке, шаха...

Природа и друштво

Још један вид ваннаставних активности су и излети на које идемо како бисмо што боље истражили место у ком боравимо. Након дана пуног програмирања нема бољег одмора за очи од природе.

Предавања људи из индустрије

Слободно време користимо и да чујемо и научимо нешто корисно. Приче људи из индустрије, неочекивани каријерни путеви и занимљиви хобији. Одакле биотехнолог у ИТ индустрији, радионице из 3Д штампе и још много тога.

2 године 200 полазника

2022 - Прва Летња школа програмирања у Вршцу

Прву икада Летњу школу програмирања смо организовали у Вршцу. Имали смо прилику да се дружимо у два термина током августa.


Полазници и полазнице су били смештени у „Дому ученика средњих школа Вршац”, а настава се одвијала у школском центру „Никола Тесла”, недалеко од Дома.

2023 - Друга Летња школа програмирања у Сремској Митровици

Добре ствари не треба мењати. Тако да смо следеће године током јула и августа одлучили да поновимо дружење, овог пута у Сремској Митровици.


Полазници и полазнице су били смештени у „Дому ученика средњих школа Сремска Митровица”, а настава се одвијала у „Митровачкој гимназији”.

2024 - Трећа Летња школа програмирања у Сремској Митровици


Ове године смо на истом месту са новим задацима и новим изазовима. Дружимо се у 2 термина: 06.07. до 14.07. и 28.07. до 05.08.

Утисци полазника и родитеља:

Нова пријатељства

“Прелепо искуство за дете, нова пријатељства са добром, паметном децом која имају слична интересовања. Предавачи дивни, срдачни, посвећени, педагози! Заиста прелепо искуство!”“Прелепо искуство за дете, нова пријатељства са добром, паметном децом која имају слична интересовања. Предавачи дивни, срдачни, посвећени, педагози! Заиста прелепо искуство!”

Концепт је право освежење

„Летња школа програмирања је за децу сјајна ствар и пуни су утисака. Скупити их, упознати, развити нова пријатељства, а притом упознати их са неким стварима које им нису биле доступне раније, новим знањима… Концепт је право освежење и нов леп начин рада. И забава и рад… Ево моје дете и даље ради на пројекту који је започео на кампу. Шта даље рећи… Надам се да ће се ово радити чешће и временом постати једна права традиција о којој се прича. На добром сте путу! Све похвале од срца.“

Ниједно предавање није разочарало

„Научила сам доста, зато сам и дошла, али добила сам много више од тога. Упознала сам пријатеље са којима ћу се дружити и ван школе, упознала сам још један део Србије и највише сам се радовала активностима и предавањима, од којих ме ниједно није разочарало.“

Доста сам научио

„Највише су ми се свидели часови и програм по коме смо радили. До сада се нисам много сусретао са програмирањем ван такмичарског и доста сам научио из пројекта који смо Војин и ја радили. Друга омиљена ствар би била пријатељи са којима сам провео сјајно време и са којима ћу наставити да одржавам контакт“