Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Програмирање 3 за електротехничке школе доступно на нет.кабинету

пре 9 дана

Фондација Петља наставља да пружа подршку настави програмирања у електротехничким школама.

Од ове школске године на нет.кабинету је доступан бесплатан, онлајн материјал за Програмирање 3, који у потпуности прати званични програм наставе предмета Програмирање за трећи разред средњих стручних школа, за смер Техничар информационих технологија. Могу га користити и ученици четвртог разреда образовног профила Електротехничар рачунара.

 

Курс Програмирање 3 се ослања на програмски језик C#, а обухвата и основе објектно-оријентисаног програмирања, као и прављење Windows Forms апликација. За похађање овог курса неопходан је одређен ниво предзнања код ученика и ученица. Курс је креирао ауторски тим Фондације Петља предвођен Велимиром Радловачким као главним аутором.

 

Овим материјалом Фондација Петља наставља да пружа подршку наставницима и наставницама у реализацији наставе која укључује области информационих технологија. Подсећамо да су прошле године на онлајн платформи нет.кабинет објављени материјали за Програмирање 1 и Програмирање 2 за електротехничке школе, који се могу користити за образовне профиле техничар информационих технологија и електротехничар рачунара. 

 

Едукативни материјал Програмирање 3 креиран је у оквиру пројекта „Изградња кључних рачунарских компетенција – ка радној снази будућности“, који спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП) у партнерству са Фондацијом Петља, уз подршку Министарства просвете и Владе Републике Србије.

 

Погледај још и ...

Види све вести