Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Objavljene su prve video lekcije Fondacije Petlja za šesti razred

pre 12 meseci

Fondacija Petlja je objavila prvi deo video lekcija kao dodatan vid podrške nastavnicima i učenicima pri učenju programskog jezika Pajton u šestom razredu.

Sedam objavljenih video lekcija odnosi se na Karel robota, a svaki video traje između 4 i 7 minuta: https://petlja.org/skola/osnovna/sesti/video

 

Podsetimo, za učenike šetog razreda informatika je od ove školske godine obavezan predmet, a po očekivanoj dinamici u okviru predmeta uskoro počinje učenje programiranja. Kao podršku učenju programiranja u šestom razredu, autorski tim Fondacije Petlja je prošle godine kreirao Priručnik za šesti razred i Zbirku kratkih pitanja, koji se nalaze na portalu Petlja.org i mogu se slobodno koristiti.

 

U želji da pružimo dodatnu podršku nastavnicima i učenicima, sada smo kreirali i video lekcije koje prate naš Priručnik i daju dodatna pojašnjenja, uvodeći korisnike korak po korak u svet tekstualnog programiranja.

 

Prvih sedam video lekcija se bavi Karel robotom i one objašnjavaju kako se ovim robotom može upravljati na programskom jeziku Pajton. Objašnjene su naredbe kretanja robota, kao i opšte naredbe grananja i ponavljanja u Pajtonu, sa primerima ugnežđenih petlji. Svakome ko isprati ove kratke lekcije, rešavanje zadataka iz Priručnika će postati još lakše.

Pogledaj još i...

Vidi sve vesti