Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Budi data driven

pre 3 godine

Fondacija Petlja sa projektom Budi data driven učestvuje u programu društvene odgovornosti Svet kakav želiš, kompanije A1 Srbija.

Kompanija A1 Srbija će u okviru programa društvene odgovornosti Svet kakav želiš podržati tri projekta, po jedan iz oblasti obrazovanja, javnog zdravlja i ekologije, sa ukupnim nagradnim fondom od 10 miliona dinara. Projekti u okviru programa će dobiti 2, 3 ili 5 miliona dinara, u zavisnosti od broja osvojenih glasova. Za projekat koji smatrate najvažnijim možete glasati na stranici https://svetkakavzelis.rs/.

 

Fondacija Petlja u programu Svet kakav želiš učestvuje sa pojektom Budi data driven čiji će rezultat biti besplatan, interaktivni kurs na temu obrade, analize i vizuelizacije podataka pomoću programskog jezika Pajton. Kurs će biti prilagođen nivou znanja srednjoškolaca i studenata netehničkih nauka, što omogućuje svakome ko je zainteresovan da zakorači u svet obrade i vizuelizacije podataka. 

 

Tumačenje podataka, donošenje zaključaka na osnovu njihove analize i odgovarajuće vizuelno predstavljanje podataka, danas su veštine koje su nezaobilazne u gotovo svim sferama života - privredi, medijima, obrazovanju, svakodnevici. Gotovo da nema fenomena koji se ne može sagledati kroz prizmu analize i obrade podataka, i to pogotovo sada, kada su sirovi podaci sve dostupniji u ogromnom broju oblasti. 

 

Koliko je bezbedno da se vakcinišem? Koliko je vazduh koji dišem čist? Kakva je ekonomska situacija u mom okruženju? Da li mogu nešto da uradim kako bi sajt koji pravim bio posećeniji? Da li su u mom okruženju muškarci i žene ravnopravni? Odgovori na ovakva pitanja kriju se, između ostalo i u podacima u podacima i zato želimo da, kroz ovaj kurs, svakome ko je zainteresovan omogućimo da, uz pomoć programerskih alata, svom aresnalu veština doda i analizu, obradu i vizuelizaciju podataka, koje će moći da koristi za bolje razumevanje svog orkuženja, bilo da se radi o poslu, društvu, prirodi ili nekoj drugoj oblasti.

 

Ukoliko pomoću vaših glasova ostvarimo budžet od 5 miliona dinara, moći ćemo da organizujemo i školu analize, obrade i vizuelizacije podataka uz pomoć programskog jezika Pajton za 100 studenata netehničkih nauka kojima će ovo biti jedinstvena prilika da se, kroz mentorski rad i međusobnu saradnju, upoznaju sa ovom oblasti, koja će im biti višestruko korisna i za lični i za profesionalni razvoj.