$$ \newcommand{\floor}[1]{\left\lfloor{#1}\right\rfloor} \newcommand{\ceil}[1]{\left\lceil{#1}\right\rceil} \renewcommand{\mod}{\,\mathrm{mod}\,} \renewcommand{\div}{\,\mathrm{div}\,} \newcommand{\metar}{\,\mathrm{m}} \newcommand{\cm}{\,\mathrm{cm}} \newcommand{\dm}{\,\mathrm{dm}} \newcommand{\litar}{\,\mathrm{l}} \newcommand{\km}{\,\mathrm{km}} \newcommand{\s}{\,\mathrm{s}} \newcommand{\h}{\,\mathrm{h}} \newcommand{\minut}{\,\mathrm{min}} \newcommand{\kmh}{\,\mathrm{\frac{km}{h}}} \newcommand{\ms}{\,\mathrm{\frac{m}{s}}} \newcommand{\mss}{\,\mathrm{\frac{m}{s^2}}} \newcommand{\mmin}{\,\mathrm{\frac{m}{min}}} \newcommand{\smin}{\,\mathrm{\frac{s}{min}}} $$

Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Turnir

vreme memorija ulaz izlaz
1 s 64 Mb standardni izlaz standardni ulaz

Tokom jedne košarkaške sezone neki timovi su se sastajali više puta. Ako je poznat rezultat svakog njihovog susreta, napiši program koji određuje ukupan rezultat svih njihovih susreta nakon te sezone.

Ulaz

U prvom redu standardnog ulaza unosi se ukupan broj odigranih utakmica (). U sledećih redova unose se po 4 nenegativna cela broja , , , koji opisuju jednu utakmicu, tako da su i () redni brojevi košarkaških timova koji su odigrali tu utakmicu s rezultatom () tj. tim je dao koševa, dok je tim dao koševa. Nakon toga se unosi prirodni broj (), a potom parova prirodnih brojeva i ().

Izlaz

Za svaki par timova i , u posebnoj liniji ispiši koliko ukupno koševa je tim dao timu i koliko je tim dao timu , razdvojene dvotačkom.

Primer

Ulaz

5
1 2 15 70
2 3 90 88
1 2 23 9
3 1 88 86
2 3 42 50
2
1 2
3 2

Izlaz

38:79
138:132

Morate biti ulogovani kako biste poslali zadatak na evaluaciju.