Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Programiranje u Skreču, praktikum za peti razred

Programiranje u Skreču, praktikum za peti razred

Програмирање у Скречу (Scratch 2.0), практикум за пети разред

Овај интерактивни практикум ће вам помоћи да савладате основе програмирања у визуелном програмском језику Scratch. Његов обим превазилази градиво предмета Информатика и рачунарство за V разред основне школе, али се може користити као допуна приручника за програмирање у Скречу који је писан управо за петаке.

Део материјала који ученици треба да савладају за програмом предвиђених 18 школских часова означен је зеленом вертикалном линијом са леве стране. Материјал означен жутом вертикалном линијом намењен је ученицима који желе да изучавају нешто сложеније проблеме. Црвеном вертикалном линијом означен је материјал погодан за додатну наставу, секције и за оне ученике који желе да потпуније овладају могућностима овог програмског језика.

Упутства и слике које се налазе у Практикуму односе се на Scratch 2.0 верзију и можете их користити ако имате инсталиран одговарајући офлајн едитор. Сви линкови раде, али воде до програма у Scratch 3.0 верзији, јер само ова верзија има онлајн подршку. Нажалост, ако преузмете ове пројекте, нећете моћи да их отворите у свом Scratch 2.0 офлајн едитору.

Окружење и могућности нове верзије језика Scratch описани су у Scratch3 практикуму.

За питања, примедбе и кометаре користите http://algora.petlja.org/c/zbornica.