Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Одржани часови за примену микробита у оквиру пројекта „Школе за 21. век"

пре 25 дана

У оквиру циљане подршке школама у реализацији предмета Дигитални свет посетили смо школе и у њима одржали часове за примену микробита.

У сарадњи са Заводом за вредновање квалитета образовања и васпитања и Британцким савезом који финансира реализацију пројекта, одабрали смо 10 основних школа у Краљеву, Убу, Кикинди, Коцељеви, Вршцу и Београду, које смо посетили у периоду од 28. фебруара до 18. марта 2024. године. Том приликом су наши тренери, уз помоћ наставника разредне наставе, ђацима трећег и четвртог разреда одржали часове Дигиталног света, пружајући им прилику да се упознају са микробитом. 

 

Ђаци су са својим учитељицама креирали анимације за микробит и направили бројач корака. Циљ часова је био да подстакну креативност, иновативност и развију алгоритамско размишљање код ученика, и да пруже подршку наставницима разредне наставе, а часовима су присуствовали и представници Завода, Британског савеза и Фондације Петља.  

 

Часови су оставили позитиван утисак на ђаке, већина је истакла да им је коришћење микробит уређаја потпуно ново. Часови су им били занимљиви и како сами кажу никад брже нису прошли. Такође, велики број њих је показао заинтересованост да опет раде са микробитом.  

 

Ова иницијатива је део пилот пројекта који заједнички спроводе Бритисх Цоунцил и Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања у оквиру циљане подршке школама у реализацији предмета Дигитални свет и нашег ширег напора да подржимо дигитализацију образовања и да оснажимо наставнике и ученике у коришћењу нових технологија у учионици.  

 

Подсећамо да је током прве фазе пројекта „Школе за 21. век“ тим Фондације Петља поред бројних обука за наставнике и наставнице предметне наставе креирао и 3 приручника за бројним примерима примене микробит уређаја у настави Информатике и рачунарства и Технике и технологије.   

 

Сви приручници прате званичне програме наставе и учења, бесплатни су и доступни на следећем линку: https://petlja.org/sr-Cyrl-RS/projekti/British 

Погледај још и ...

Види све вести