Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Девојчицама је место у ИТ-у

пре 2 месеци

У сарадњи са запосленима из Мајкрософтовог развојног центра у Србији смо организовали две радионице за девојчице основних школа.

MDCS космос- како га ти видиш“ и „Hello World је велики прасак“ су називи радионица које смо у уторак, 12. јуна, организовали у оквиру иницијативе „Girls know IT“. Радионице којима је присуствовало преко 30 ученица основних школа из Шапца и Београда су се одржале у просторијама Развојног центра. 

 

 На самом почетку програма присутне су поздравили Тања Петровић, сениор продукт менаџерка из Мајкрософтовог развојног центра и Милан Симић, директор Фондације Петља. Они су поделили са ученицама своје каријерне путеве, искуства рада у тимовима и послали поруку да је важно веровати у своје способности и истраживати могућности које нове технологије свакодневно доносе.  

 

 Ученице су имале прилику да попричају са петоро запослених у MDCS-у о томе  како изгледа њихов радни дан, али и о томе шта је све потребно да би један производ од идеје дошао до реализације. Након разговора своје утиске су пренеле на папир и у групама направиле цртеже који су осликавали „MDCS космос“ односно њихова очекивања када је рад у  ИТ индустрији  у питању. Циљ ове радионице је био да заинтересује девојчице за каријеру у ИТ-у, односно да их ослободи страхова и предрасуда које по овом питању имају. 

 

Друга радионица, под називом „Hello World је велики прасак“, ученицама је на конкретном примеру показала да је за програмирање важан алгоритамски начин размишљања и рашчлањивање већег задатка на ситније кораке. Уз помоћ својих ментора, ученице су научиле како раде петље и матрице и са новостеченим знањем су направиле икс-окс игру у Пајтону.   

Погледај још и ...

Види све вести