Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Programiranje 3 za elektrotehničke škole dostupno na net.kabinetu

8 days ago

Fondacija Petlja nastavlja da pruža podršku nastavi programiranja u elektrotehničkim školama.

Od ove školske godine na net.kabinetu je dostupan besplatan, onlajn materijal za Programiranje 3, koji u potpunosti prati zvanični program nastave predmeta Programiranje za treći razred srednjih stručnih škola, za smer Tehničar informacionih tehnologija. Mogu ga koristiti i učenici četvrtog razreda obrazovnog profila Elektrotehničar računara.

 

Kurs Programiranje 3 se oslanja na programski jezik C#, a obuhvata i osnove objektno-orijentisanog programiranja, kao i pravljenje Windows Forms aplikacija. Za pohađanje ovog kursa neophodan je određen nivo predznanja kod učenika i učenica. Kurs je kreirao autorski tim Fondacije Petlja predvođen Velimirom Radlovačkim kao glavnim autorom.

 

Ovim materijalom Fondacija Petlja nastavlja da pruža podršku nastavnicima i nastavnicama u realizaciji nastave koja uključuje oblasti informacionih tehnologija. Podsećamo da su prošle godine na onlajn platformi net.kabinet objavljeni materijali za Programiranje 1Programiranje 2 za elektrotehničke škole, koji se mogu koristiti za obrazovne profile tehničar informacionih tehnologija i elektrotehničar računara. 

 

Edukativni materijal Programiranje 3 kreiran je u okviru projekta „Izgradnja ključnih računarskih kompetencija – ka radnoj snazi budućnosti“, koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u partnerstvu sa Fondacijom Petlja, uz podršku Ministarstva prosvete i Vlade Republike Srbije.