$$ \newcommand{\floor}[1]{\left\lfloor{#1}\right\rfloor} \newcommand{\ceil}[1]{\left\lceil{#1}\right\rceil} \renewcommand{\mod}{\,\mathrm{mod}\,} \renewcommand{\div}{\,\mathrm{div}\,} \newcommand{\metar}{\,\mathrm{m}} \newcommand{\cm}{\,\mathrm{cm}} \newcommand{\dm}{\,\mathrm{dm}} \newcommand{\litar}{\,\mathrm{l}} \newcommand{\km}{\,\mathrm{km}} \newcommand{\s}{\,\mathrm{s}} \newcommand{\h}{\,\mathrm{h}} \newcommand{\minut}{\,\mathrm{min}} \newcommand{\kmh}{\,\mathrm{\frac{km}{h}}} \newcommand{\ms}{\,\mathrm{\frac{m}{s}}} \newcommand{\mss}{\,\mathrm{\frac{m}{s^2}}} \newcommand{\mmin}{\,\mathrm{\frac{m}{min}}} \newcommand{\smin}{\,\mathrm{\frac{s}{min}}} $$

Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Могуће ситуације при управљању налозима

У овом одељку упутства осврнућемо се на неколико могућих ситуација везаних за коришћење група и налога у учионици.

Подсећамо вас да вам за коришћење овде описаних функцоналности треба наставнички налог на Петљи. Уколико сте наставник а ваш налог на Петљи није наставнички, погледајте овде како да ваш налог постане наставнички.

Нови ученик

Ако нови ученик користи налог који је сам направио или су му родитељи направили, пошаљите му линк за придруживање групи као што је описано у одељку Групе. Ако сте се одлучили да ви направите налог новом ученику, довољно је да направите један налог и додате га у групу на начин на који је описано у одељку Управљање налозима.

Ваш ученик је променио одељење

  1. Ако је и ново одељење ваше, потребно је само да промените групу којој налог припада (објашњено у поглављу Управљање налозима).

  2. Ако ученик прелази у одељење другог наставника:

    2.1. У случају да ученик користи лични налог или налог који му је направио родитељ (као што препоручујемо), довољно ће бити да нови наставник пошаље линк за придруживање групи.

    2.2. У случају да ученик користи анонимни налог који сте му ви направили и желите да нови наставник задржи могућност да види прогрес ученика, то можете урадити на 2 начина:

    2.2.1. Први и практичнији начин је да у своју групу у којој се налази налог који желите да пребаците, као сарадника додате наставника у чију групу ученик одлази. У одељку Групе објашњено је како да додате сарадника у групу. Када колегу додате као сарадника, он ће моћи да ученика види мећу својим налозима и пребаци га у своју групу.

    2.2.2. Други начин можете користити уколико из било ког разлога не желите да укључујте колегу као сарадника у групу. Потребно је да одете у део Групе, креирате нову групу и обавезно обележите Група за прикупљање статистике. Потом се вратите на листу налога и одговарајући налог пребаците у новонаправљену групу. Вратите се у део Групе, кликните на Детаљније за направљену групу и пребаците власништво над групом новом наставнику тако што ћете унети његово корисничко име или емаил адресу и кликнути на Пребаци власништво. Када то урадите, нови наставник ће видети налог код себе у делу Управљање налозима и моћи ће да га убаци у одговарајућу групу, односно ново одељење.

Промена наставника

Ако дође до промене наставника и нови наставник жели да ученици наставе да користе исте налоге, потребно је да стари наставник (онај који је креирао налоге) пребаци власништво над групом. То може да уради када кликне на Групе, а затим на Детаљније за одговарајућу групу. Затим у поље Пребаци власништво над групом унесете корисничко име или емаил адресу новог власника. Ваша улога ће онда аутоматски бити подешена на Сарадник.