Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Nova školska godina i novi materijali na net.kabinetu

3 years ago

Početak nove školske godine dočekujemo spremni jer se od danas na net.kabinetu nalaze i potpuno novi materijali za četvrti razred gimnazije u okviru predmeta Računarstvo i informatika.

Autorski tim Fondacije Petlja je i ovo leto radio na unapređivanju postojećih materijala, ali i kreiranju novih. Prateći reformu programa nastave i učenja za predmet Računarstvo i informatika u gimnazijama, svake godine su kreirani novi materijali na onlajn platformi net.kabinet. Glavna novina za ovu školsku godinu je da od danas na net.kabinetu pored postojećih kurseva možete pronaći i kurseve za četvrti razred gimnazije Baze podataka, računarske mreže i serversko veb programiranje za četvrti razred gimnazije prirodni smer i Baze podataka za četvrti razred gimnazije društveni i opšti smer čime se zaokružuje kreiranje i  objavljivanje materijala za sva četiri razreda gimnazije. U ova dva kursa učenici će saznati nešto više o tome šta su i čemu služe baze podataka, od čega su sačinjene i kako funkcionišu računarske mreže, šta je SQL ali i kako se uz pomoć Pyhton-a i njegovih biblioteka programiraju serverske veb-aplikacije. 

 

Podsetimo, onlajn platforma net.kabinet je nastala u maju 2020. godine udruženim snagama Fondacije Petlja i Inicijative „Digitalna Srbija“ sa ciljem da se na jednom mestu spoje visokokvalitetni otvoreni obrazovni resursi za učenike i funkcionalnosti za lakši rad nastavnika tokom redovne ili onlajn nastave kada je reč o informatici i računarstvu. Besplatni, interaktivni kursevi su kreirani tako da prate zvanične programe nastave i učenja, a učenici mogu kroz njih prolaziti samostalno ili u saradnji sa svojim nastavnikom tokom redovne ili onlajn nastave. Istovremeno, brojne funkcionalnosti razvijene unutar net.kabineta poput kreiranja svojih kabineta, chat-a za direktnu komunikaciju sa učenicima, kreiranja testova za proveru znanja, zadavanja domaćih zadataka ili praćenja napretka učenika kroz kurs  nastavnicima olakšava izvođenje nastave.