$$ \newcommand{\floor}[1]{\left\lfloor{#1}\right\rfloor} \newcommand{\ceil}[1]{\left\lceil{#1}\right\rceil} \renewcommand{\mod}{\,\mathrm{mod}\,} \renewcommand{\div}{\,\mathrm{div}\,} \newcommand{\metar}{\,\mathrm{m}} \newcommand{\cm}{\,\mathrm{cm}} \newcommand{\dm}{\,\mathrm{dm}} \newcommand{\litar}{\,\mathrm{l}} \newcommand{\km}{\,\mathrm{km}} \newcommand{\s}{\,\mathrm{s}} \newcommand{\h}{\,\mathrm{h}} \newcommand{\minut}{\,\mathrm{min}} \newcommand{\kmh}{\,\mathrm{\frac{km}{h}}} \newcommand{\ms}{\,\mathrm{\frac{m}{s}}} \newcommand{\mss}{\,\mathrm{\frac{m}{s^2}}} \newcommand{\mmin}{\,\mathrm{\frac{m}{min}}} \newcommand{\smin}{\,\mathrm{\frac{s}{min}}} $$

Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Vreme završetka filma

vreme memorija ulaz izlaz
1 s 64 Mb standardni izlaz standardni ulaz

Poznati su sat i minut početka filma i dužina trajanja filma u minutima. Napisati program koji određuje sat i minut završetka filma.

Ulaz

Sa standardnog ulaza učitava se 3 prirodna broja (svaki u zasebnom redu). Prvo sat i minut početka filma, a zatim dužina trajanja filma u minutama.

Izlaz

Na standradni izlaz se ispisuje jedan red u kome su dva broja (sat, minut) razdvojena dvotačkom koji predstavljaju vreme završetka filma.

Primer

Ulaz

23
15
115

Izlaz

1:10

Morate biti ulogovani kako biste poslali zadatak na evaluaciju.