$$ \newcommand{\floor}[1]{\left\lfloor{#1}\right\rfloor} \newcommand{\ceil}[1]{\left\lceil{#1}\right\rceil} \renewcommand{\mod}{\,\mathrm{mod}\,} \renewcommand{\div}{\,\mathrm{div}\,} \newcommand{\metar}{\,\mathrm{m}} \newcommand{\cm}{\,\mathrm{cm}} \newcommand{\dm}{\,\mathrm{dm}} \newcommand{\litar}{\,\mathrm{l}} \newcommand{\km}{\,\mathrm{km}} \newcommand{\s}{\,\mathrm{s}} \newcommand{\h}{\,\mathrm{h}} \newcommand{\minut}{\,\mathrm{min}} \newcommand{\kmh}{\,\mathrm{\frac{km}{h}}} \newcommand{\ms}{\,\mathrm{\frac{m}{s}}} \newcommand{\mss}{\,\mathrm{\frac{m}{s^2}}} \newcommand{\mmin}{\,\mathrm{\frac{m}{min}}} \newcommand{\smin}{\,\mathrm{\frac{s}{min}}} $$

Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Tajmer

vreme memorija ulaz izlaz
1 s 64 Mb standardni izlaz standardni ulaz

Tajmer se u trenutku ( od do , i od do ) naštima da zvoni nakon perioda koji se iskazuje sa hh:mm:ss (). Može se zadati što je isto kao da je zadato . Odrediti kada će tajmer da zvoni u formatu (dan uzima vrednosti počev od ).

Ulaz

Prvo startno vreme - u svakom redu po jedan podatak: sat, minut i sekund. Zatim trajanje perioda - u svakom redu po jedan podatak: broj sati, minuta i sekundi.

Izlaz

Sat, minut, sekund i dan u formatu h:m:s+dan.

Primer

Ulaz

23
59
59
0
0
1

Izlaz

0:0:0+1

Ulaz

1
1
1
48
0
0

Izlaz

1:1:1+2

Morate biti ulogovani kako biste poslali zadatak na evaluaciju.