$$ \newcommand{\floor}[1]{\left\lfloor{#1}\right\rfloor} \newcommand{\ceil}[1]{\left\lceil{#1}\right\rceil} \renewcommand{\mod}{\,\mathrm{mod}\,} \renewcommand{\div}{\,\mathrm{div}\,} \newcommand{\metar}{\,\mathrm{m}} \newcommand{\cm}{\,\mathrm{cm}} \newcommand{\dm}{\,\mathrm{dm}} \newcommand{\litar}{\,\mathrm{l}} \newcommand{\km}{\,\mathrm{km}} \newcommand{\s}{\,\mathrm{s}} \newcommand{\h}{\,\mathrm{h}} \newcommand{\minut}{\,\mathrm{min}} \newcommand{\kmh}{\,\mathrm{\frac{km}{h}}} \newcommand{\ms}{\,\mathrm{\frac{m}{s}}} \newcommand{\mss}{\,\mathrm{\frac{m}{s^2}}} \newcommand{\mmin}{\,\mathrm{\frac{m}{min}}} \newcommand{\smin}{\,\mathrm{\frac{s}{min}}} $$

Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Ko je pre stigao

vreme memorija ulaz izlaz
1 s 64 Mb standardni izlaz standardni ulaz

Dva drugara Pera i Mika su došla u školu. Ako se za svakog zna sat, minut i sekund kada je stigao, napiši program koji određuje koji od njih je stigao pre.

Ulaz

Sa standardnog ulaza učitava se 6 celih brojeva. Prvo sat, minut i sekund kada je stigao Pera, a zatim sat, minut i sekund kada je stigao Mika (pretpostavlja se da brojevi predstavljaju ispravno zadata vremena).

Izlaz

Na standardni izlaz ispisati jednu liniju teksta. Pera ako je pre stigao Pera, Mika ako je pre stigao Mika ili istovremeno ako su stigli istovremeno.

Primer

Ulaz

14
23
17
15
23
11

Izlaz

Pera

Morate biti ulogovani kako biste poslali zadatak na evaluaciju.