$$ \newcommand{\floor}[1]{\left\lfloor{#1}\right\rfloor} \newcommand{\ceil}[1]{\left\lceil{#1}\right\rceil} \renewcommand{\mod}{\,\mathrm{mod}\,} \renewcommand{\div}{\,\mathrm{div}\,} \newcommand{\metar}{\,\mathrm{m}} \newcommand{\cm}{\,\mathrm{cm}} \newcommand{\dm}{\,\mathrm{dm}} \newcommand{\litar}{\,\mathrm{l}} \newcommand{\km}{\,\mathrm{km}} \newcommand{\s}{\,\mathrm{s}} \newcommand{\h}{\,\mathrm{h}} \newcommand{\minut}{\,\mathrm{min}} \newcommand{\kmh}{\,\mathrm{\frac{km}{h}}} \newcommand{\ms}{\,\mathrm{\frac{m}{s}}} \newcommand{\mss}{\,\mathrm{\frac{m}{s^2}}} \newcommand{\mmin}{\,\mathrm{\frac{m}{min}}} \newcommand{\smin}{\,\mathrm{\frac{s}{min}}} $$

Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Zbirka algoritamskih zadataka – osnovni nivo

Pitaj na Algori

Jabuke

Autor zadatka
Saradnici
Autor rešenja zadatka
Izvor zadatka
vreme memorija ulaz izlaz
1 s 64 Mb standardni ulaz standardni izlaz

Pera i Mika su brali jabuke. Pera je ubrao , a Mika jabuka. Napiši program koji proverava da li je Pera uspeo da nabere više jabuka nego Mika.

Ulaz

Sa standardnog ulaza unose se dva prirodna broja (svaki u posebnom redu). U prvom redu broj jabuka koje je ubrao Pera, a u drugom broj jabuka koje je ubrao Mika.

Izlaz

Ispisati na standardnom izlazu: DA - ako je Pera ubrao više jabuka od Mike, a NE - ako Pera nije ubrao više jabuka od Mike.

Primer 1

Ulaz

73
10

Izlaz

DA

Primer 2

Ulaz

48
48

Izlaz

NE

Primer 3

Ulaz

35
56

Izlaz

NE

Morate biti ulogovani kako biste poslali zadatak na evaluaciju.