Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Programiranje u Pajtonu, priručnik za gimnaziju

Гранање - задаци

Повишена телесна температура је изнад 37 степени Целзијуса. Напиши програм у којем се уноси температура пацијента и који исписује поруку ако тај пацијент има повишену температуру.

Пера је вежбао програмирање. Да би добио петицу, потребно је да уради бар 50 задатака. Напиши програм у којем се уноси број задатака које је Пера провежбао и одређује се да ли је то довољно да добије петицу. Ако јесте, програм исписује текст Bravo, dobio si pet!.

Допуни претходи програм тако да ако Пера није урадио довољан број задатака исписује поруку Dobro bi bilo da još malo vežbaš..

Пера вежба задатке са Јањом. Напиши програм који честита оном ко је урадио више задатака (ако су урадили исто, не честита се никоме).

Допуни претходни програм тако да исписује поруку ако су урадили исти број задатака.

Милица иде у школу од 8 до 13 часова. Напиши програм који за унето време одређује да ли је она у школи (у 13 часова већ није).

Провери да ли програм за унети број 7 исписује ne, за унети број 8 и број 11 исписује da, а за унети број 13 и 20 исписује ne.

Једна продавница ради двократно: од 8 до 12h и од 16 до 20h. Напиши програм који за унети број сати одређује да ли је продавница отворена или је затворена (у 8 и 16 је отворена, а у 12 и 20 је затворена).

Листа садржи бројеве извучене у лото извлачењу. Напиши програм који за дати број проверава да ли је био извучен.

У речнику су задати главни градови неколико држава. Напиши програм који за унету државу исписује главни град или пријављује да град те државе није познат на основу података у речнику.

Наставница програмирања је рекла да ће за оцену два на контролном бити потребно 50 поена, за оцену три 65 поена, за оцену четири 75 поена, а за оцену пет 85 поена. Напиши програм који на основу броја поена одређује оцену.

У једној земљи се цена струје одређује на основу потрошње. Ко потроши мање од 350kWh плаћа цену од 5.1 динара по kWh, потрошња између 351 и 1600kWh плаћа се по цени од 7.7 динара по kWh, а потрошња преко 1600kWh плаћа се по цени од 15.3 динара по kWh. Напиши програм који за унету потрошњу израчунава цену.

Да би се колач лепо испекао температура у рерни мора бити између 150 и 200 степени. Напиши програм у којем се уноси тренутна температура у рерни и одређује да ли рерну треба појачати, смањити или оставити каква јесте.

Напиши програм који за дату листу бројева одређује да ли је просек те листе ближи најмањем или највећем њеном елементу или је подједнако удаљен од њих.