Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Bubble Cup 11 - отворене пријаве за међународно такмичење у програмирању за средњошколце и студенте

пре 7 године

Microsoft развојни центар у Србији по 11 пут организује међународно тимско такмичење у програмирању за студенте и средњошколце - Bubble Cup.

Microsoft развојни центар у Србији по 11 пут организује међународно такмичење у програмирању - Bubble Cup. Пријаве за све заинтересоване студенте и средњошколце су отворене у периоду од 26. марта до 28. априла 2018. наинтернет порталу www.bubblecup.org од 26. марта до 28. априла 2018. године, односно 48 сати пре почетка друге квалификационе рунде.

„Bubble Cup“ је тимско такмичење у програмирању и решавању алгоритамских задатака, осмишљено још 2008. године од стране Развојног центра компаније Microsoft у Србији. Циљ овог такмичења је популаризација програмирања међу младима, привлачење талентованих младих програмера из земље и региона, и промовисање тимског рада.

Bubble Cup такмичење има неколико фаза – две квалификационе онлине рунде и финале.

 

  1. Прва онлине рунда одржава се од 1. до 25. априла 2018. године
  2. Друга онлине рунда траје од 1. до 25. маја 2018. године
  3. Финале ће бити организовано у Београду, у септембру 2018. године

Новина у овогодишњем такмичењу је увођење две дивизије током квалификационих рунди. Премиер Лига је дивизија отворена за студенте и средњошколце који испуне критеријуме учешћа. Дивизија Rising Stars је отворена искључиво за тимове средњошколаца из Србије, како би се популаризовало програмирање у средњим школама у Србији. Иницијатива за увођење засебне дивизије такмичења посвећене само средњошколцима из Србије наишла је на подршку великог броја школа и наставника широм Србије током представљања новог формата такмичења почетком марта.

У финале такмичења ће се пласирати тимови студената и средњошколаца, који у две онлине рунде реше одређени број задатака, према јасно дефинисаним критеријумима. Финале Bubble Cup такмичења биће одржано у септембру у Београду.

 

О правилима такмичења заинтересовани се могу информисати на интернет порталу www.bubblecup.org, путем мејла bubble@bubblecup.org, или преко ФБ стране www.facebook.com/BubbleCupCompetition.

 

Сви студентски тимови који се пласирају у финале Bubble Cup-а квалификују се да аплицирају за подршку Microsoft развојног центра у Србији приликом одласка на престижно међународно ACM такмичење из програмирања (Association for Computing Machinery Inc). Bubble Cup представља одличну припрему за ACM, јер се својим форматом готово у потпуности поклапа са правилима тог такмичења.

Погледај још и ...

Види све вести